Mexico

31 oktober, 2007

Na een lange vlucht van 10 uur zijn we in Mexico aanbeland. De vlucht zelf viel redelijk mee, we hadden minder ruimte verwacht, maar het lukte met onze korte benen prima. Enige minpuntje was de Limburgse familie achter ons die een stel onopgevoede kinderen met zich mee had genomen…ach ja herfstvakantie in het zuiden daar hadden we geen rekening mee gehouden! Op het vliegveld aangekomen verliep alles redelijk soepel, natuurlijk de gebruikelijke rijen en er moest betaald worden bij de toiletten: net Nederland nietwaar? Buitengekomen was het erg warm en je werd letterlijk overspoeld door Mexicanen die je een taxi, hotel etc. aanboden allemaal voor de beste prijs natuurlijk… Eerlijk gezegd was ik wel een beetje opgelucht dat we een georganiseerde reis geboekt hadden en dus ´gewoon´ een transfer hadden. Lex heeft nog een beetje gekletst met de chauffeur voor zover dat ging, maar uiteindelijk zette de chauffeur de radio maar aan: ons Spaans reikt niet veel verder dan ´si´, ´no´ en ´gracias´ en zijn Engels was niet veel beter. We hadden alleen nog geen geld gepind… en zowel de chauffeur als later de ´bellboy´ van het hotel verwachtten wel fooi… Tja je voelt je dan wel even ´Hollands gierig´, maar ja wat er niet is kun je ook niet toveren dus helaas…

Het hotel bleek hartstikke leuk met allemaal losse huisjes en wij zitten op de ´tweeverdiepingshuisje´. Prachtige tuin, goed ontbijt, strand naast de deur, dus dat is prima geregeld. Afhankelijk van de grootte van onze fooi worden er door het kamermeisje ware kunstwerken gebouwd van de dagelijkse verse handdoeken, je begrijpt niet hoe ze het voor elkaar krijgen. Handoekorigami als het ware… Veel meer dan aan het strand liggen en de winkeltjes bekijken hebben we nog niet gedaan. We blijken toch nog last te hebben van jetlag. Ik ben rond 7.00 ´s avonds al erg moe en we zijn iedere ochtend voor 6en wakker…en dat zonder wekker… Maar morgen gaan we naar een soort Mexicaans disneythemapark, ben benieuwd hoe kitsch dat is En we hopen in het weekend naar Chitzen Itza, Uxmal, Merida en Ozamal te gaan, maar dat moeten we nog even afwachten. Autorijden wordt door de reisorganisatie ernstig afgeraden, ze bieden het ook zelf niet in het pakket aan, omdat ze het risico te groot vinden. Blijkbaar weten Mexicaanse autoverhuurders altijd wel een gebrek te vinden aan de auto na gebruik… Verder staan er alarmerende berichten in de Lonely Planet over corrupte politie agenten die je onterecht aan houden en boetes laten betalen, want in zo´n huurauto ben je natuurlijk lekker herkenbaar als toerist… Dus we zijn een beetje afhankelijk van de bus en excursies…

Nu lekker naar ons Mexicaanse bed, ben een beetje moe van het afwimpelen van al die Mexicaanse verkopers die je perse hun winkel in willen hebben…grappig: het lijkt wel of ze niet in de gaten hebben dat hoe meer ze roepen, hoe minder geneigd ik ben iets te kopen… Buenos noches!

Gepost in: Vacation

7 reacties Reageer

 • 1. Ghislaine  |  31 oktober, 2007 om 11:08

  Wow Lex en Leonie, jullie zitten dus in Mexico. Ik had geen idee! Zo zie je maar, ik spreek jullie veel te weinnig. Maar dan blijkt hyves weer ideaal: door jullie reisblog blijf ik toch op de hoogte. Ik ga ze weer allemaal lezen!

  Liefs, Ghislaine

 • 2. Bob van Wijngaarden  |  31 oktober, 2007 om 11:26

  Hi amigos,

  Die Limburgers moet je gewoon een grote Randstad bek geven, dan druipen ze wel af. Zijn ze gewend van vroeger ) Mexico klinkt weer behoorlijk hectisch. Doet me erg denken aan India(waana see my shop, very nice…. Ik kan me herinneren dat ik daar in de begintijd altijd moeite mee had, maar dat je er na een tijdje aan ging wennen. Als er dan weer een rikja vlak voor onze neus stopte als we wilden oversteken, stapten we gewoon aan de ene kant in en aan de andere kant weer uit. Een riksja als vluchtheuvel…..

  Veel plezier, en adiós

 • 3. Erica en Carice  |  31 oktober, 2007 om 14:19

  Geniet er maar lekker van daar! En hoe blauw is die zee? Cool he!! Zei het nog tegen Ronald dat het toch wel heel erg leuk was daar. Maar wat ik al zei, het is voor mij meer dan 10 jaar geleden. Ik kan me wel herinneren dat de gewone lijnbussen prima waren dus heel goed te doen. Maar misschien is dat nu ook wel anders. En zo af en toe een kip in de bus is toch heel charmant.
  Dikke knuffels en probeer vooral iets van de Mexicaanse keuken!

 • 4. anja rijkhoek  |  31 oktober, 2007 om 16:09

  Hallo Leonie en Lex

  Ook ik was verrast en ben blij dat ik op jullie vaste lijstje sta. Helemaal te gek dat jullie in Mexico zitten en ik hoop dat er veel te
  genieten valt als de jetlag is afgeslapen.
  De plaatsen die je noemt heb ik ook net allemaal zitten lezen in de
  autokampioen en ook had ik er al van gehoord van Erica die er
  indertijd ook is geweest en het allemaal heel mooi vond.
  Vooral dat zwemmen met dolfijnen was heel leuk, Vroeg gaan
  met de bus want er is heel veel liefhebberij voor heb ik toen
  gehoord. Liefs en groetjes van tante Anja

 • 5. Kathy  |  31 oktober, 2007 om 17:17

  Hé Leonie en Lex,
  Valt me toch een beetje van jullie tegen dat jullie in die 10 uur niet even die kinderen opgevoed hebben. Je had die kinderen in ieder geval van hun ‘spraakgebrek’ af kunnen helpen.
  Have fun!!!!!!
  Kathy

 • 6. Layoknee en Da Flex!  |  2 november, 2007 om 05:25

  @Ghis: jaja na een Mexicaanse ´voorlichtingsavond´ bij W&M zijn we vorige week vertrokken voor de broodnodige rust (jaja dat krijg je bij een stel dertigers) en broodnodige zon!

  @Bob: Echt vermoeiend al die mensen die je van alles willen verkopen, onze strategie is nu zoveel mogelijk afstand houden, maar ja het werkt nog niet echt, haha en natuuurlijk zijn we al weer een keer afgezet, ach ja dat hoort bij de Mexicaanse experience he!

  @Erica en Carice (en Ronald natuurlijk): De zee is prachtig aquamarijn!! En mooi weer! En ik heb zowaar een Mexicaans gerecht ontdekt dat zelfs Sabrina moet lusten: quesedillas :)

  @Tanta Anja: Ja grappig he dat Playa del Carmen net ook in de Kampioen stond, hartstikke populair dus We weten nog niet of we gaan zwemmen met dolfijnen by the way…

  @Kathy: tja we zijn psychologen geen pedagogen he , helaas ook geen supernanny in de buurt, maar ja het is een erg kindvriendelijke bestemming geloof ik ja…. gewoon maar oordoppen in!

 • 7. Wout en Martha Geerlings  |  15 november, 2007 om 09:16

  Zo avonturiers……
  Jullie beleven nog eens wat.
  Groot gelijk hoor, zolang het kan moet je genieten.
  Voorzichtig verder.
  (Sorry voor de late reactie, wij zijn net terug van Lanzarote).
  Veel plezier verder.

  Martha en Wout.

Laat je reactie achter

Verplicht

Verplicht, wordt niet weergegeven

Toegestane HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Trackback dit bericht  |  RSS Feed


Categorieën

Woordenwolk

Links

Archief

Overig

Feeds