Abel Tasman & beyond….

16 oktober, 2006

Hallo lieve mensen ,

Het duurde even voor er weer een berichtje kwam, maar dat kwam omdat er aan de westkust nu niet zoveel “grote” plaatsen liggen met internetcafé’s enzo. Nu zitten we in Queenstown, dus internet genoeg hier! Oké even een update…wat hebben we allemaal gezien en gedaan??

De overtocht naar Picton verliep prima, mooi uitzicht op de Marlborough Sounds, veel wind maar ook veel zon! Daarna doorgereden naar Nelson, erg leuk plaatsje, lekker geluncht en geshopt: vlakbij Nelson in Richmond is een gallery te vinden waar ze prachtig glaswerk van Hoglund verkopen….en tentoonstellen Was artistiek natuurlijk erg verantwoord haha!

Maar we waren vooral erg nieuwsgierig naar het Abel Tasman Park omdat iedereen er zo enthousiast over was…dus onze camper in Motueka “geparkeerd” en gekeken naar onze opties. Eertse dag lekker relaxed gedaan, beetje rondgereden, Split Apple Rock bekeken en de eerste kilometer (jaja wel zwaar hè) van het park gewandeld….De volgende dag wilden we iets actiever doen, dus we besloten te gaan zeekayakken vanuit Kaiteriteri met (hoe logisch) Kaiteriteri kayaks. Uiteraard namen we de “Royal with cheese” optie, oftewel 5 (!) uur kayakken. Vooral omdat ik (Leonie) nog nooit gekayakt had en omdat Lex slechts tweemaal eerder op rustig water gekayakt had, leek ons dit de meest logische keuze ….Goed……nou we kunnen tot 1 conclusie komen: kayakken is niet ons sterkste punt…..maar zelfs na deze barre, maar wel erg mooie, tocht zijn we nog bij elkaar dus dat zegt ook wel wat !

Helaas moesten de reizigers weer door! Leonie met enorme spierpijn in haar polsen (weird maar waar) en Lex zonder spierpijn (tja die twee keer extra oefenen doen ’t em hè). Op naar Greymouth…Onderweg zijn we nog gestopt bij de zeehondenkolonie in de buurt van Westport: echt erg leuk om te zien! Natuurlijk was het wel “baggerweer” met vooral veel regen (na overigens twee prachtige dagen vol zon in het Tasman Park!). De zeehonden maalden niks om de regen in ieder geval, die lagen lekker op de rotsen…

Het hoogtepunt van deze dag waren toch echt wel de Pancake Rocks met de blowholes! Echt vreemde rotsformaties en je kreeg spontaan zin in een warme pannenkoek met kaas en stroop met warme choco ofzo… (zeker gezien het weer haha). Ook de blowholes waren fenomenaal. Lex zei nog een beetje blasé: “weer een blowhole…daar heb ik er inmiddels wel genoeg van gezien”, maar deze bleken toch van een ander formaat ! Erg spectaculair om te filmen!

In Hokitika nog even naar jade gekeken, nooit geweten dat je bijvoorbeeld ook zwarte jade hebt!, en weer verder naar Gletsjerland! We kwamen rond de middag aan in Franz Josef en hebben nog op de valreep een wandeltocht voor diezelfde middag kunnen regelen (helihike was helaas niet mogelijk vanwege het weer). FF snel lunchen, omkleden etc. in 30 minuten en daarna kregen we allemaal spullen uitgereikt voor de tocht. Het liep allemaal een beetje rommelig en was nog best druk voor een “off-season” periode en op een dag met snertweer (helaas regende het weer….), maar uiteindelijk hadden we allemaal een regenjack+broek, enorme wandelschoenen met thermosokken, handschoenen en een muts….

Na een korte bustocht en een wandeling van een klein uur stonden we aan de voet van de gletsjer…Leonie kreeg behoorlijk de zenuwen en vroeg zich serieus af waarom ze dit ook alweer ging doen, maar ja “no way back”….Dus sjouwden we onszelf een ladder op en daar gingen we achter de gids aan. Boven de ladder begon het ijs en dat was echt megaglad! We moesten ook al snel ijzers onder onze schoenen binden met van die spikes zodat we niet weg zouden glijden. De bedoeling was dat je je voeten lekker stevig neer zou zetten zodat je meer grip had en niet heel voorzichtig rond ging lopen….

De tocht naar boven was behoorlijk steil, de Franz Josef is ook een stuk steiler dan de Fox (jaja alweer erg goed uitgekozen ), maar het verliep soepeltjes. Er waren treden in de gletsjer gemaakt en bij de moeilijkste of gevaarlijkste stukken was er een touw aan de gletsjer vastgemaakt waar je je aan moest vasthouden. Helaas begon het wel steeds harder en harder te regenen….echt afzien dus….Gelukkig stopten we om de zoveel tijd even, meestal omdat er weer wat ijs “bijgewerkt” moest worden door de gids, zodat ik (Leonie) even op adem kon komen, want die treden waren ook wel erg steil! Maar boven op de gletsjer (ok niet helemaal bovenop ), was het uitzicht wel erg mooi! De barre tocht naar beneden moesten we alleen nog “even” doen…Lex was natuurlijk zo galant om mij even te helpen bij wat erg grote treden, maar eigenlijk ging het gewoon weer erg soepel (je moet hier mijn verbaasde uitdrukking even bij denken). Dus we waren in “een poep en een scheet” weer beneden! Helemaal doorweekt, maar toch stiekem wel een beetje trots dat we dit weer even hadden gedaan….

De volgende morgen waren we zelfs nog blijer want toen leek het echt of al het hemelwater in 1 keer naar beneden kwam: dat was echt geen doen geweest! We waren eigenlijk wel toe aan een beetje blauwe lucht…doorrijden tot we iets van blauwe lucht zouden zien, leek wel een goed idee….In Wanaka was het zover! ’s Middags heerlijk gepuzzeld in Puzzling World: errug grappig! Daarna lekker overnacht met schapen en lammetjes achter ons (errug grappig als je in je camper ligt en opeens een klagelijk “behhhhhh” vlakbij hoort) (en nee dat was Lex niet…. Helemaal uitgerust zijn we vandaag naar Queenstown gereden, waar we net een “overnight cruise” hebben geboekt naar de Doubtful Sound met een prachtige weersvoorspelling…Nou hecht ik normaal gesproken niet al teveel waarde aan weersvoorspellingen, maar nu hoop ik stiekem dat ze het bij het rechte eind hebben…We zijn benieuwd….

Luitjes….tot in ehm…Dunedin ofzo verwachten we !

Leonie & Lex

Gepost in: Vacation

12 reacties

 • 1. Martha en Wout Geerlings (DLL)  |  16 oktober, 2006 om 06:55

  Jammer van het weer daar.
  Het ljkt Holland wel.
  Verder geweldig wat jullie meemaken en zien.
  Haal geen al te risicovolle stunts uit hoor!.
  (Nee pa)
  Veel plezier en mooit weer de komende tijd.

  Groetjes,

  Martha en Wout.

 • 2. Brien  |  16 oktober, 2006 om 07:03

  Hehe…eindelijk wij hier maar denken….wat zijn ze daar IN GODSNAAM allemaal aan ’t doen?!?! Maar nu weten we het dus. En die Le…helemaal actief hihi…Ben trots op je hoor! Nou mijn gasfornuis komt woensdag en als het goed is gaat de buurman dinsdag iets dien met de electra in mijn huisje zodat ik de koelkast aankan sluiten zonder een verlengsnoer te gebruiken.

  Voor de rest: geen zin in werk(what else is new hihi) En als ik klaar ben ga ik lekker een weekend relaxen in een kuuroord ofzo. Tja het is dan net niet Nieuw Zeeland…maar bijna :-D Geniet weer van de volgende tripjes en we lezen het wel weer…..doeiiiiiiiii

 • 3. beeuwkje  |  16 oktober, 2006 om 08:26

  Wat een activiteiten!!!! En dat zelfs in de regen.Het is maar goed,dat ik het niet wist,had ik maar in de stress gezeten.Ik ben erg benieuwd naar de film.Ik hoop,dat het mooie weer nu jullie kant op is,al hebben wij hier ook niet te klagen.Ik denk niet ,dat het lukt om jullie op te halen……maar maandag ben ik vrij.Veel plezier en tot snel,Beeuwkje

 • 4. tante Anja  |  16 oktober, 2006 om 09:38

  Hallo lieverds
  Het is zeker dat jullie zeer gespierd en volkomen atletisch gevormd terug zullen komen! Maar wel de moeite waard want van de films van Ronald en Nelly had ik al gezien hoe mooi het daar is. Jammer genoeg ben ik daar niet aan toe gekomen en gezien de stunts op gladde gletchers zie ik het mezelf niet vol-brengen. Maar ik ben wel trots op jullie en zal ook meehelpen duwen aan dat regenwolkendek om de blauwe lucht te garan-deren voor het volgende traject.
  Denk nog even aan de positieve energie voor jezelf de mede-bewoners van de aarde en de aarde zelf op dinsdag 17 oktober!! Liefs en groetjes van tante Anja

 • 5. Ghislaine  |  16 oktober, 2006 om 10:27

  wow, het wordt steeds mooier, jullie reisavontuur. Ik word helemaal opgezogen door jullie verslag, alsof ik er ook een beetje zelf ben. Wat jullie de afgelopen dagen hebben meegemaakt, klinkt echt geweldig: actie, spanning, dit is echt avontuurlijk reizen. Die gletsjer op, gaaf! En Lex, ik geloof dat ik 1 van jouw 2 oefenkanotochten heb mogen aanschouwen en ik moet zeggen: ik ben diep onder de indruk dat je nu die vijf uur heb volgemaakt!
  -XXX- Ghislaine
  ps ik vind de blowholes nog steeds erg spannend klinken…

 • 6. Jos & sandra  |  16 oktober, 2006 om 13:49

  Hoi Lex & Leonie

  Het is leuk om jullie reisverhalen te lezen.
  Met name de verhalen waarbij jullie extra lichamelijke inspanning moeten verrichten zijn bijzonder amusant.
  Eenmaal jullie relatie op het spel zetten is echt wel afdoende lijkt ons.

  Groeten,

  Jos & Sandra

 • 7. Janny  |  16 oktober, 2006 om 14:23

  Weer even genoten van jullie avontuur! Ik zie het dan in beeld voor me (geen idee of dat overeenkomt met de werkelijkheid, maar het is wel mooi). Wij zijn volgende week in Berlijn. Anders, maar ook inspirerend denk ik. Vrijdag zie ik Marie-Noellle weer in het theehuisje bij het Leidsche hout. Zal ik je groeten doen??
  Liefs,
  Janny

 • 8. Erica  |  16 oktober, 2006 om 15:11

  Heb natuurlijk een ander idee bij blowholes. hahahaha
  Maar dat kun je wel verwachten van een melig iemand die nog geen zomervakantie heeft gehad… Maar het is geboekt! Ronald en Erica zijn naar de Dominicaanse Republiek over 23 dagen! Jippieieieieieie
  Genieten jullie maar lekker van de vrijheid en doe de lammetjes de groeten!

 • 9. melanie  |  16 oktober, 2006 om 16:17

  Polsspierpijn, hhhmmmm interessant.
  Maar, ontzettend leuk om dit allemaal te lezen, geeft je toch een beetje het gevoel van vrij zijn, tussen al het harde werk door.
  ben ook zeer benieuwd naar de film.

  enjoy groetjes Melanie

 • 10. Eva  |  18 oktober, 2006 om 16:24

  Hey U2,

  is dat personeelsuitje toch nog ergens goed voorgeweest. Hopelijk kunnen jullie ook nog gebruikt maken van Leonie haar kop-klei-technieken? Het klinkt allemaal supermooi. Ik vraag me af of jullie nog kunnen aarden? Op Ti is namelijk alles nog precies zoals het was, maar dat betekent ook gezellig! Volgende week: Pink Tuesday! No kiddin!

  Groetjes Eva

 • 11. Fer en Aimee  |  18 oktober, 2006 om 21:08

  Hoi luitjes!
  Sorry voor de stilte van onze kant, maar zoals jullie misschien ook wisten, was onze laptop kaput. Gelukkig nu weer gemaakt (ja Brien!). We zijn weer helemaal blij, onze foto’s waren ook gered! Ff jullie reisavonturen bijgelezen, klinkt ergggg goed!! Leuk hoor. Alweer bijna thuis… misschien al op weg. Volgens ons hebben jullie echt genoten, het is jullie van harte gegund! En eindelijk het gedaan (de NZ trip)! What’s next??
  We bellen snel.
  Veel liefs

 • 12. Leonie & Lex  |  19 oktober, 2006 om 22:03

  Hé mensen we zuitten nu in Gore (inspirerende naam) op weg naar Dunedin. We hebben besloten via de Catlins te gaan, schijnt een mooi natuurgebied te zijn met pinguins en opnieuw zeehonden en robben! Iets minder spectaculaire actie dus, maar wel veel genieten

  Hartstikke leuk om jullie reacties te lezen in ieder geval :)!

  @ Erica: fijne vakantie!!!!!
  @ mams: haha waarom denk je dat we jullie pas na al die actieve dingen een bericht hebben gestuurd?
  @ Brien: succes met het gasfornuis!
  @ Mel: kom je dan film kijken als we terug zijn? (haha duurt waarschijnlijk wel nog een paar maanden om in elkaar te zetten…
  @ Jos en Sandra: Leuk dat jullie ook meelezen!
  @ tante Anja: het weer is sinds vanmorgen enorm verbeterd
  @ Ghislaine: Lex weet het nog goed van die eerste trip….. het ging nu niet heel veel beter hahaha
  @ Eva: Pink Tuesday hè, damn dat we dat weer moeten missen….
  @ Wout en Martha: Komt helemaal goed hier!
  @ Janny: Ik hoop dat je de groetjes hebt gedaan….!

  Mensen tot in Dunedin, dikke knuf van ons!

Trackback dit bericht


Categorieën

Woordenwolk

Links

Archief

Overig

Feeds