Rotoruaaaaaaahhhhh

3 oktober, 2006

We hadden verwacht dat we overweldigd zouden worden door enorme zwaveldampen en dat het stadje Rotorua zou verrijzen in een soort stomend landschap vol sissende modderpoelen en vulkanen…maar dat bleek mee te vallen  Je ruikt wel vaag een lichte zwavelgeur op de achtergrond, maar ook niet overal en da’s meestal afhankelijk van de windrichting….Dus gelukkig geen kokhalsneigingen enzo…

Over kokhalsneigingen gesproken: we zijn gisteren op een bootrip geweest om met dolfijnen te gaan zwemmen zoals we in ons vorige bericht al aangaven…..nou hadden wij gelukkig nergens last van, maar van de in totaal 7 mensen (ons incluis) hebben er dus DRIE overgegeven, vrij groot percentage niet???? En ja dat ging natuurlijk gewoon over de reling van de boot….(lees dit stukje maar niet tijdens het eten haha). Maar goed wij hadden dus nergens last van (gezonde Hollandse jongelui hè) en hoopten wat neefjes van Flipper ofzo tegen te komen. Helaas helaas…geen enkele dolfijn gezien, dus het was ook wat moeilijk om met ze te zwemmen….Geen man overboord want onze kapitein, een soort woest bebaarde kapitein Iglo, vond zeehonden. En daar kun je dus ook mee zwemmen! Dus wetsuits aan (wat zijn dat vreselijke pakken, houden je overigens wel erg warm, je moet alleen niet naar de wc moeten ofzo), snorkels op en gaan! Was zo grappig! Die beesten zwommen echt onder en naast je en bleven soms gewoon met hun kop in het water in een soort handstand staan om eens goed te kunnen zien wat die rare mensen nu weer aan het doen waren….kortom: helemaal goed!

Ok weer even naar de rode draad Rotorua: Toch vinden we dit landschap wel erg vreemd! We hebben gisteren in de stromende regen rondgebanjerd in Hell’s Gate, het meest actieve geothermische gebied in de regio. Nou smijten Nieuw Zeelanders (en Australiërs trouwens ook) al snel met de meest wilde superlatieven, maar het zag er werkelijk creepy uit al die dampen die uit het land opstegen….We snappen in ieder geval waarom hier het gedeelte voor “Mordor” uit LOTR is opgenomen…Maar Lex was flink doorweekt (ondanks de regenjas) en Leonie ook (ondanks de geleende paraplu) dus een warme douche en warme choco kwamen wel van pas!

Vannacht blééf het maar gieten dus we vreesden het ergste….maar gelukkig brak vanmorgen de zon door de wolken en konden we genieten van de Lady Knox Geyser die met behulp van wat zeeppoeder tot actie werd “overgehaald” in Wai-o-tapu Thermal Wonderland. Ook de Champaign Pool en de Artist Pallette waren zeer kleurrijk, maar door de stoom kon je soms geen hand voor ogen zien! ’t Water was trouwens erg warm en daar stonk het overigens wel erg naar de rotte eieren, maar ja je moet wel wat over hebben voor dit aparte verschijnsel…

We besloten nog door te gaan naar Te Puia een “Arts & Crafts” centrum voor de Maori waar je ook andere geysers kon aanschouwen (waaronder Pohutu en de Prince of Wales geyser). Hartstikke leuk natuurlijk en na het schouwspel van vanochtend waren we erg nieuwsgierig….het was ook erg mooi….tot de regengod besloot dat het genoeg was met onze pret, want het begon weer te storten…..Dus wij zoeken ons heil zo lekker weer in ons campertje waar we heerlijke salade met noodles gaan eten (supergezond nietwaar?!)

Mensen we hopen dat het weer bij jullie beter is en dat het hier weer snel opklaart…..morgen gaan we waarschijnlijk door naar Napier, dé mooiste Art Deco stad van de hele wereld (jaja die Kiwisuperlatieven zijn aanstekelijk!)

Latorrrrrsszzzzz!

Gepost in: Vacation

11 reacties Reageer

 • 1. Martha en Wout Geerlings (DLL)  |  3 oktober, 2006 om 08:02

  Tsjonge, wat zijn jullie vlot maar ja, jullie lopen dan tenslotte ook eigenlijk een dag voor he.
  Het lijkt me geweldig om dit allemaal mee te maken en zoals al eerder gezegd….. geniet er met volle teugen van. Het is jullie van harte gegund.
  Liefs,

  Martha en Wout.

 • 2. moniek  |  3 oktober, 2006 om 08:52

  ha collega’s!!!
  wat leuk om jullie stukjes te lezen! nou troost je… het weer in NL is een beetje zoals bij jullie: nat! geniet-ze van jullie reis & groetjes vanuit het verre verre trimbos van moniek… (uh sorry, niet aan werk denken)

 • 3. tante Anja  |  3 oktober, 2006 om 09:25

  Hallo lieverds
  Wel ik heb de eerdere antworden gevonden hoor en voeg deze er dan ook weer bij. Rotorua ben ik ook geweest en heb er ook een Maori dans en zang show meegemaakt. Was ook heel mooi
  maar de dolfijnen en zo meer waren toen nog niet op een programma. Trouwens de superlatieven zijn ook van deze tijd, want in mijn idee waren ze toch heel bescheiden indertijd. Maar wat wil je als er films worden opgenomen in je land en die isook nog eens de beste aller tijden, dam loop je natuurlijk naast je schoenen van trots.
  Hoop dat jullie het verder droog houden en succes in Napier waar ik ook ben geweest! Liftend in een vrachtwagentje met laadbak!! Dan is een campertje wel heel wat gerieflijker! Tot mails, liefs van tante Anja

 • 4. Janny  |  3 oktober, 2006 om 11:56

  Wat een heerlijke verhalen! Ik zie het allemaal voor me….
  Zwemmen met zeehonden; geweldig..!
  Ik blijf jullie verhalen volgen,
  liefs, Janny

 • 5. Eva  |  3 oktober, 2006 om 13:08

  Zo in de pauze van mijn statistiek-cursus heb ik eens even bijgelezen en alle foto’s gekeken. Dat ziet er echt supermooi uit allemaal! Uitstekond verantwoorde foto’s ook weer

  Kunnen jullie trouwens een dolfijn voor me mee terug nemen?

 • 6. tante Anja  |  4 oktober, 2006 om 12:04

  Had even vergeten te zeggen dat Lake Taupo ook heel mooi is. In Taupo heb ik een oudejaarsavond doorgebracht. Nee, niet feestend, we waren zo moe van de trip op de dag ervoor dat we door het hele feest zijn heen geslapen terwijl we maar even wilde gaan liggen!
  Mochten jullie er door rijden of langs het meer, doe ze de groeten, die natuurlijk ook voor jullie zijn bedoeld, van tante Anja

 • 7. Layoknee en Da Flex!  |  6 oktober, 2006 om 03:53

  Hi guys!

  We zitten nu in Taupo, de zon schijnt weer, maar het is wel vrij koud en het waait hier hard.

  We zijn nu aan het plannen wanneer we naar het Zuider Eiland gaan (waarschijnlijk dinsdag). Enne blijkbaar is het toch handiger om de ferry van te voren te boeken omdat ie anders vol zit…(tenzij je om 3.00 ’s nachts wilt overvaren natuurlijk )

  Morgen richting Tongariro NP waar het gesneeuwt heeft ! Dus we weten nog niet of de Crossing te lopen is… we’ll see
  Daarna Palmerston North, Wellington en door de Marlborough Sounds!

  @ tante Anja: Napier was een erg leuk stadje! Ik vond het tot nu toe echt het charmanste plaatsje waar we doorheen zijn gereden. Errug leuk al die pastelkleurige gebouwen ! Maarre onze campervan lijkt me inderdaad iets comfortabeler dan de laadbak van een vrachtwagen….Heeft u de Jan-van-Genten Kolonie bij Cape Kidnappers ook gezien (vlakbij Napier?), of zaten die er toen nog niet??

  Taupo is inderdaad schitterend, we vinden het een prachtig meer! En erg blauw en groot!! En die hotsprings hier: je komt helemaal bij (maar daarover later meer) en ik heb net de groetjes aan iedereen hier gedaan natuurlijk!

  @ Eva: Is goed, wil je ehm small, medium of large ?

  @ Janny: Leuk dat je meeleest, die zeehonden waren echt grappig!

  @ Moniek: Hé weer of geen weer, we vermaken ons wel! En het is dus beter aan het worden!

  @ Martha en Wout: Jaja Lex heeft een dagje flink doorgekachelt in de camper waardoor we een dagje ingehaald hebben op ons oorspronkelijke schema. Maar dat komt goed uit, want die dag kunnen we goed gebruiken…alles ook goed met jullie??

  @ Wiljo: We hadden je tip over Mount Manganui in Tauranga goed ontvangen hoor, thanx en we waren dit ook van plan…..maar helaas kwam het toen echt met bakken uit de lucht en dat leek ons een minder plan….dus helaas….maarre als je nog meer goeie tips hebt….

  @ iedereen: alles goed hier tot laterssss!!!!

 • 8. Brien  |  6 oktober, 2006 om 10:55

  Ja hallo!!! Wat een mooie foto’s zeg. DAT is natuurlijk niet de bedoeling…zo maken julij mij NOG groener van jaloezie. Zucht. Maaaaaar….IK heb hele mooie vloerbedekking. Jaha….zie dat maar te overtreffen hihi.

 • 9. Paps  |  7 oktober, 2006 om 17:32

  Zo,jongens,wat een avontuurlijke reis!
  Zelf heb ik daar niet eens van kunnen dromen.Zet alles maar goed in je geheugen voor lator.Oh,ja:neem maar een leuke plant mee….!!!!
  In gedachten reis en geniet ik met jullie mee!
  Liefs,paps

 • 10. Layoknee en Da Flex!  |  8 oktober, 2006 om 00:45

  Hé Brien, we zijn benieuwd naar je huisje: dat wordt een leuke LOTR avond bij jou !!!

  Hé paps, tja dat worden denk ik wel een paar nieuwe planten haha, maar verder alles goed in Zaandam??

  Groetjes vanuit een redelijk zonnig Porirua !

  Leonie & Lex

 • 11. Paps  |  9 oktober, 2006 om 21:48

  alles gaat goed heer leonie.
  Jou buurvrouw verdien en bos bloemen ! !!!!
  Groetjes aan Lex Doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii van Paps.

Laat je reactie achter

Verplicht

Verplicht, wordt niet weergegeven

Toegestane HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Trackback dit bericht  |  RSS Feed


Categorieën

Woordenwolk

Links

Archief

Overig

Feeds